TARIX YO’NALISHI TINGLOVCHILARI UCHUN KREATIV RIVOJLANTIRISH DOLZARB PEDAGOGIK MUAMMO SIFATIDA - Latipova, Gavhar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada tarix darslarida maktab o‘quvchilarining kreativ salohiyatini, ijodiy qobiliyatlarni rivojlantirishning psixologik va pedagogik jihatlari ko‘rib chiqiladi. shuningdek, tarix fanini o‘zlashtirishda obyektiv fikrlash va tafakkurni kengaytirish bilan bog‘liq muammolar ko‘rib chiqiladi.