XX ASRNING UCHINCHI CHORAGIDAGI IQTISODIY, IJTIMOIY OʻZGARISHLAR VA ULARNING DEMOGRAFIK JARAYONLARGA TAʼSIRI - Yakubov, O‘tkir (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada XX asrning uchinchi choragidagi iqtisodiy, ijtimoiy oʻzgarishlar, sanoatlashtirish va sanoatning rivojlanishi, texnik taraqqiyot, hamda tibbiyot yutuqlarining paydo boʻlishi va ularning demografik jarayonlarga taʼsiri haqida mulohazalar yuritilgan.