HOJI BEKTOSH VALI – MUTASAVVUF FAYLASUF. HOJI BEKTOSH VALI MAJMUASI: TARIXI VA BUGUNGI KUNDAGI AHAMIYATI - Avalova, Gulshod (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada Hoji Bektosh Vali mistik, mutasavvuf, olim va islom faylasufi sifatida tanilgan va turk dunyosida muhim oʻringa ega boʻlgan tarixiy shaxs ekanligi, uning sharq tasavvufchilik yoʻnalishidagi xizmatlari, tutgan oʻrni va ahamiyati haqida bayon etilgan. Shuningdek, uning nomini va merosini qadrlash maqsadida qurilgan Hoji Bektosh Vali majmuasining barpo etilishi tarixi, hozirda ushbu majmua alohida hurmat va eʼtiborga sazovor ekanligi toʻgʻrisida tahlil etilgan.