SAMARQAND VILOYATIDA XIZMAT KOʻRSATISH SOHASINING RIVOJLANISH TENDENSIYALARI VA DINAMIKASI - Xayrullayev, Shaxram (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Samarqand viloyatida xizmat koʻrsatish sohasi viloyatning iqtisodiy rivojlanishida muhim oʻrin tutadi. Soʻnggi yillarda bu sohada sezilarli oʻsish va sifat oʻzgarishlari kuzatilmoqda. Mazkur maqolada xizmat koʻrsatish sohasining rivojlanish tendensiyalari va dinamikasi tahlil qilinib, xizmat koʻrsatish sohasi yalpi hududiy mahsulotdagi hissasi, texnologiyalarning integratsiyasi xizmat koʻrsatish sifatini oshirishi, mijozlarga xizmat koʻrsatish samarasi yoritib berilgan.