INSON VA JAMIYAT O‘ZARO ALOQALARI: MUVOZANAT VA RIVOJLANISH - Shaydullayev, Normuhammad (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqola “Inson va jamiyatning oʻzaro aloqalari: Muvozanat va rivojlanish” mavzusiga bagʻishlangan boʻlib, inson va jamiyat oʻrtasidagi kompleks aloqalarni tahlil qiladi. Inson jamiyatning ajralmas bir qismi boʻlib, uning ijtimoiy, iqtisodiy va madaniy rivojlanishida bevosita ishtirok etadi. Biroq, jamiyatning barqaror va muvaffaqiyatli rivojlanishi uchun insonlar oʻrtasidagi oʻzaro aloqalar va jamiyatning strukturalari orasidagi muvozanatni taʼminlash juda muhimdir. Maqolada muvozanatning yoʻqolishi jamiyatda qanday ijtimoiy, axloqiy va siyosiy muammolarga olib kelishi mumkinligi, shuningdek, rivojlanish jarayonining ijtimoiy oʻzgarishlar, texnologik yangiliklar va siyosiy qarorlar bilan bogʻliqligi koʻrib chiqiladi. Insonning jamiyatdagi roli va uning taʼsiri, shu bilan birga, jamiyatning barqaror rivojlanishiga taʼsir koʻrsatuvchi omillar tahlil etiladi. Maqola inson va jamiyat oʻrtasidagi oʻzaro taʼsirni tushunishga va bu jarayonlarni kelajakda muvozanatli rivojlantirishga yordam beradigan tavsiyalarni ishlab chiqishga qaratilgan.