АХLOQIY TАFАKKURNING TАKOMILАSHUVIDA АХLOQIY IDЕАLGА BOʻLGAN ЕHTIYOJ - Yusupova, Feruza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada axloqiy tafakkurning takomillashuvi uchun axloqiy idealga ehtiyoj mavjudligi ideal axloqqa nisbatan belgilovchi, toʻldiruvchi va eʼtiqod shaklini oʻtashi, axloqiy ideal oʻtmish va kelajakni bogʻlab, yuksak tushunchalar, milliy-etnik qadriyatlar va umuminsoniy qadriyatlarni bitta shaxsga birlashtirishini taʼkidlash orqali yoritilgan.