BADIIY TARJIMADA LEKSIK-GRAMMATIK TRANSFORMATSIYALAR TADQIQI (JON GRINNING “THE FAULT IN OUR STARS” ROMANINING OʻZBEK TILIGA TARJIMASI MISOLIDA) - Norqobilov, Sanjar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada Jon Grinning “The fault in our stars” romanining oʻzbek tiliga tarjimasidagi leksik-grammatik transformatsiyalar tahlil qilingan. Tarjima jarayonida qoʻllanilgan asosiy transformatsiya turlari, tarjimonning strategiyalari va tarjima ekvivalentligini taʼminlash usullari oʻrganilgan.