INGLIZ VA OʻZBEK TILLARIDA JINOIY LINGVISTIK BIRLIKLARNING SHAKLLANISHIDA STILISTIK VOSITALARNING OʻRNI - Abdujalilova, Ruxshona (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqola ingliz va oʻzbek tillarida jinoiy lingvistik birliklarning shakllanishida stilistik vositalarning oʻrnini oʻrganishga bagʻishlangan. Tadqiqotda jinoiy xususiyatga ega boʻlgan til birliklari badiiy, publitsistik va soʻzlashuv uslublarida qanday ifoda topishi tahlil qilinadi. Stilistik vositalarning mazkur birliklar shakllanishiga taʼsiri, ularning ijtimoiy va madaniy omillar bilan bogʻliqligi koʻrib chiqiladi. Shu asosda, mazmunan jinoiy kontekstda qoʻllanadigan til birliklari Oʻzbek va Ingliz tillari misolida tahlil qilinib, ularning oʻziga xos stilistik xususiyatlari qiyosiy yondashuvda yoritiladi.