ARAB TILSHUNOSLIGIDA ZIYORAT TURIZMI TERMINOLOGIYASINING LINGVISTIK XUSUSIYATLARI VA RIVOJLANISH JARAYONI - Umurzakova, Aygul (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqola arab tilshunosligida ziyorat turizmi bilan bogʻliq terminologiyaning lingvistik xususiyatlari va rivojlanish jarayonini oʻrganadi. Tadqiqotda ziyorat turizmi terminlarining kelib chiqishi, rivojlanishi va oʻziga xos xususiyatlari tahlil qilinib, ularning lingvistik va madaniy jihatlari koʻrib chiqiladi. Shuningdek, bu terminlarning zamonaviy oʻzgarishlarga moslashishi hamda ularga ijtimoiy-madaniy omillarning taʼsiri oʻrganiladi.