INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDAGI HIKOYALAR TARJIMASINING LINGVOKULTUROLOGIK XUSUSIYATLARI - Aripova, Saodat (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada ingliz va oʻzbek tillaridagi hikoyalar tarjimasining lingvokulturologik xususiyatlari nuqtai nazaridan koʻrib chiqish va tahlil qilishga urinish berilgan. Til va madaniyat, madaniyatning oʻzaro bogʻliqligi, aloqasi hamda oʻzaro taʼsiri muammolari madaniy hodisa va u tilshunoslikda oʻziga xos ilmiy ahamiyatga ega. Shu sababli, lingvomadaniy tahlil fanlararo zamonaviy tadqiqotlarda muhim oʻrin egallashi tabiiy holdir.