АЛИМЕНТ МАЖБУРИЯТЛАРНИНГ АЙРИМ МАСАЛАЛАРИ - Миножиддинов, Абдурасул (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Мақолада оила ҳуқуқидаги алимент мажбуриятлари ва таъминот мажбуриятларининг ўзаро нисбати, уларнинг ҳуқуқий табиати таҳлил қилинган. Ота-оналар ва болалар ўртасидаги алимент мажбуриятларининг қонунчиликдаги тартибга солиниши, шунингдек, шартномавий тартибга солиш масалалари ёритилган. Никоҳ шартномаси ва алимент тўлаш тўғрисидаги шартномаларнинг ўзига хос жиҳатлари, афзалликлари ва камчиликлари кўриб чиқилган. Алимент мажбуриятларини шартномавий тартибга солишнинг амалий аҳамияти ва истиқболлари баён этилган.