"ЎЗБЕКИСТОН ФУҚАРОЛИК ҚОНУНЧИЛИГИДА КОРПОРАТИВ МУНОСАБАТЛАРГА ОИД ҚОИДАЛАРНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ: КОНЦЕПТУАЛ ЁНДАШУВ" - Иброҳимов, Азимжон (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ушбу мақолада Ўзбекистон Республикаси Фуқаролик кодексининг янги таҳрири лойиҳасида назарда тутилган корпоратив ҳуқуқ соҳасидаги концептуал ўзгаришлар тадқиқ этилган. Мақолада 2019-йилдаги Президент фармойиши билан тасдиқланган Концепция асосида ишлаб чиқилган янги Фуқаролик кодекси лойиҳасининг корпоратив ҳуқуққа оид қоидалари, хусусан, юридик шахсларнинг ташкилий-ҳуқуқий шаклларини оптималлаштириш, корпоратив шартнома институтини жорий этиш, директорнинг фидуциар мажбуриятлари, устав капитали, хўжалик ширкатлари фаолиятини тартибга солиш каби масалалар таҳлил қилинган. Шунингдек, мақолада мавжуд муаммолар ва уларни ҳал этиш йўллари бўйича асосли таклифлар ишлаб чиқилган. Мавзу долзарблиги корпоратив ҳуқуқ соҳасидаги ислоҳотларнинг ҳуқуқий асосларини такомиллаштириш зарурати билан белгиланади.