INGLIZ TILINI OʻQITISHDA TALABALARNING MADANIYATLARARO MULOQOT KOMPETENSIYASINI TIL ELEMENTLARI ORQALI RIVOJLANTIRISH SAMARADORLIGI - Maxmudov, Qudratbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada ingliz tilini oʻqitishda madaniyatlararo muloqot kompetensiyasini rivojlantirishda til elementlarining oʻrni va ahamiyatini oʻrganilib, oʻrganilayotgan til madaniy elementlarini – idiomalar, maqollar, frazeologik birikmalar va salomlashuv qoidalarini oʻrgatish orqali talabalarda madaniyatlararo xabardorlikni oshirishga qaratilgan metodlar tahlil qilingan. Maqolada talabalarning madaniyatga oid til elementlarini oʻzlashtirishda duch keladigan qiyinchiliklari va ularni bartaraf etish yoʻllari, shuningdek, dars jarayonida autentik materiallardan foydalanishning samaradorligi dalillangan. Natijalar til va madaniyatning oʻzaro bogʻliqligini hisobga olgan holda oʻqitishning talabalarda madaniyatlararo kompetensiyani rivojlantirishda muhim ahamiyatga ega ekanligini koʻrsatgan.