XVIII-XIX ASRLARDA XIVA XONLIGINING ERON VA ROSSIYA BILAN SIYOSIY VA IJTIMOIY ALOQALARI HAQIDA AYRIM MAʼLUMOTLAR - Berdiyev, Abduvali (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada Xiva xonligining tashqi diplomatik va savdo aloqalari haqida ayrim maʼlumotlar keltiriladi. Jumladan Eron va Rossiya bilan amalga oshirgan elchilik aloqalari, savdo- sotiq, oʻzaro bordi-keldi masalalari jamlangan holda maxsus ilmiy tahlil qilingan. Mavzuga doir tadqiqot va tadqiqotchi olimlar fikrlari oʻrganilgan.