MARKAZIY OSIYO MINTAQASIGA ILMIY QARASHLAR VA KONSEPTUAL MASALALARNING AYRIM JIHATLARI - Abdimo‘minov , Oybek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqolada Markaziy Osiyo mintaqasining geografik joylashuvi, tarixiy asoslari, intellektual salohiyati, mintaqaga xorijiy va mahalliy olimlarning ilmiy yondashuvlari va tarixiy qarashlari tahlil qilingan. Markaziy Osiyo mintaqasining tarixiy va zamonaviy xalqaro munosabatlarda hamda jahon siyosiy maydonida tutgan o‘rni va roliga oid turlicha yondashuvlar ko‘rib chiqilgan.