SHAYBONIYLAR DAVRIDA JOʻYBOR XOʻJALARINING BUNYODKORLIK FAOLIYATI - Sattorova , Shahlo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqolada XVI-XVII asrlarda Oʻrta Osiyo xonliklarida eng nufuzli va taʼsirli xonadonlardan biri boʻlgan Joʻybor xoʻjalarining Buxoro xonligida olib borgan bunyodkorlik faoliyati, ular tomonidan masjid va madrasalar, taʼlim muassasalarini barpo etish va mavjudlarini taʼmirlash borasidagi amalga oshirilgan saʼy-harakatlari batafsil yoritib berilgan.