ПАРЕМИОЛОГИЯДА САХИЙЛИК КОНЦЕПТИНИНГ ЎРГАНИЛИШИ - Тухтаев, Сирожиддин (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Мақола сахийлик қонцептини ифодаловчи рус ва ўзбек мақолларининг лингвомаданий таҳлилига бағишланган. Рус тилининг сахийлик ҳақидаги паремиологик бирликларини ўзбек тили фонида ўрганиш ўрганилаётган бирликларнинг лингвомаданий хусусиятларини тақдим этиш имконини беради, шунингдек, рус ва ўзбек тилларида ахлоқ ҳақидаги миллий ғояларнинг ўхшашлиги ва фарқларини аниқлашга имкон беради. Мақола рус ва ўзбек тилларида сўзлашувчиларнинг ахлоқий қадриятларини кўрсатадиган рус ва ўзбек мақолларини тавсифлаш, таҳлил қилиш ва тизимлаштиришга қаратилган.