SHARQ ADABIYOTIDA QASIDANING TARIXIY TAKOMILI - Alimova, Dilrabo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Qasida sharq xalqlari adabiyotida keng qoʻllangan janr sanaladi. Mazkur janrning paydo boʻlishi uzoq tarixiy davrni bosib oʻtdi. Oʻzbek mumtoz lirik janrlar kabi qasida ham dastlab arab sheʼriyatida paydo boʻldi. Ushbu maqolada Sharq adabiyotida qasidaning tarixiy rivojlanishi va uning ahamiyati yoritib berilgan.