MATEMATIKA FANINI LOYIHAVIY TAʼLIM TEXNOLOGIYASI ORQALI O‘QITISH ASOSIDA BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIDA XXI ASR KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISHNING AHAMIYATI - Abdusattarova, Zaynab (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Hozirgi zamonaviy dunyoda taʼlim isteʼmolchilari global iqtisodiyotda raqobatbardoshlikni taʼminlash uchun XXI asr ko‘nikmalari, xususan, real hayotiy muammolarni hal qilish bilan bog‘liq kompetensiyalar bilan qurollanishi kerak. LAT yondashuvi o‘quvchilarning XXI asr ko‘nikmalarini, jumladan, hozirgi yangi avlod darsliklariga singdirilgan 4K modelining hamkorlik, muammolarni hal qilish va tanqidiy fikrlash qobiliyatini aniqlash uchun konvergent aralash usulidir. Ushbu maqolada boshlang‘ich sinflarda matematika fanini o‘qitishda loyihaga asoslangan taʼlimning konvergent usulining ahamiyati yoritib o‘tilgan.