INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDA TEZ AYTISHLARNING STRUKTURAVIY TAHLILI - Mamataliyeva, Navbahor (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqola ingliz va o‘zbek tillarida mavjud bo‘lgan tez aytishlarning (tongue twisters) struktura va fonetik xususiyatlarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tez aytishlar lingvistik jihatdan tilning fonologik, morfologik va sintaktik imkoniyatlarini namoyon qiluvchi noyob til birliklaridir. Maqolada o‘zbek va ingliz tillaridagi tez aytishlar qiyosiy tahlil qilinib, ularning o‘xshash va farqli tomonlari ochib beriladi.