TALABALARNING IJODIY QOBILIYATLARINI RIVOJLANTIRISH VOSITASI SIFATIDA RAQAMLI DASTURLARDAN FOYDALANISH - Ishonkulov, Sherali (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
oliy ta’lim o'quvchilariga tasviriy san’at bo’yicha ta'lim berishning umumiy maqsadi "o'quvchilarni mahalliy va jahon tasviriy san’at bo’yicha boyliklari bilan tanishtirish, tasviriy san’atda voqelikni, tabiat hodisalarini va unda aks ettirilgan hayot hodisalarini estetik idrok etish qobiliyatini rivojlantirish" maqsadga erishish, "maxsus badiiy va ijodiy qobiliyatlarni rivojlantirish" taklif etiladi, ijodiy va rekonstruktiv tasavvur, xayoliy fikrlash, estetik tuyg'u kabi his – tuyg’ularni ko’rsatib berishda raqamli dasturlardan foydalanish kabi ilg’or texnologiyalardan foydalanmay turib, xozirgi davr talabaga javob berish qiyin. Shunday qilib, hozirgi vaqtda ta'limning dolzarb muammolaridan biri bu shaxsning ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirishdir.