“DEVONU LUGʻOTIT TURK” ASARIDA TOPONIMLARNING BERILISHI - Ermatov, Ixtiyor; Risqulova, Muslima (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada XI asrda yashab ijod etgan Mahmud Qoshgʻariyning “Devonu lugʻotit turk” asarida toponimlarning aks etishi masalasi tahlil etilgan. “Devonu lugʻotit turk” asarida berilgan toponimlarining tashkil topishida turk (oʻzbek) tilining turkona tabiatidan kelib chiqib nomlanganligi haqida fikr yuritiladi. “Devonu lugʻotit turk” asaridagi toponimlar maqolaning illyustrativ materiali sifatida xizmat qiladi.