TURKISTONDA JADIDLARNING TAʼLIM-TARBIYA TIZIMINI ISLOH QILISH BORASIDAGI HARAKATLARI TARIXIDAN - Raximov, Bektosh; Pirmamatov, Ramziddin (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada XX asr birinchi yarmida Turkistonda vujudga kelgan jadidchilik harakati, harakatning Turkiston oʻlkasi aholisi hayotiga taʼsiri, shuningdek, oʻzlarini “maʼrifatparvarlar” deb hisoblagan jadidchilik harakati namoyondalarining oʻlkada taʼlim-tarbiya tizimini isloh qilish borasidagi harakatlari tarixiy tahlil qilinadi. Shuningdek, jadidchilik harakati namoyondalarining jamiyat hayotida ayollarning mavqeyini taʼlim-tarbiya vositasida yuksaltirishga urgʻu berilganligi muhokama qilinadi.