BAGʻRIKENGLIK VA MILLATLARARO MADANIYAT — JAMIYAT TARAQQIYOTINING ASOSI - Xоliqоv Yunus (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Bugungi kunda har bir davr oʻzining ideallariga mos falsafiy tafakkur darajasini madaniyatlar kesimida zamonga moslab, taraqqiyot yoʻnalishlarini belgilaydi. Yangi Oʻzbekiston ham oʻz islohotlar konsepsiyasida jadal rivojlanish tendensiyalarini xalq manfaatlariga uygʻun holda amalga oshirib, taraqqiyot strategiyasini ilmiy asosda hayotga tatish bilan birgalikda bagʻrikenglik va millatlararo madaniyat jamiyat va davlatlarni taraqqiyotga olib boruvchi tamoyillari tadqiq qilingan. Bundan tashqari taraqqiyotning asosini har qanday jamiyatda ilm-fan va bagʻrikenglikka asoslangan millatlararo madaniyat tashkil etadi. Bu millatlararo madaniyatda oʻzining xolisona va oqilona xususiyatlari bilan davlat takomillashuviga yoʻnalgan birlik negizida millatlar manfaatlarini himoya qilishga qaratilgan axloqiy jarayonlar ochib berilgan.