“YUSUF VA ZULAYHO” DOSTONINING XALQ VARIANTLARI TAHLILI - Babadjanova, Nazokat (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada “Yusuf va Zulayho” dostonining shakllanish tarixi, fors va turkiy xalqlar orasida tarqalishi, yozma adabiyotga oʻtishi boʻyicha qisqacha maʼlumotlar berilib, asarning qisqa mazmuni tanishtirilgan. Va nihoyat, dostonning 3 ta oʻzbekcha xalq variantlari oʻzaro qiyoslash orqali tahlil qilinib, dostonning ogʻzaki uslubga xos xususiyatlari misollar bilan dalillangan va tegishli xulosalar chiqarilgan.