HUDUDLARNI ZONALASHTIRISHNING HUQUQIY MASALALARI - Uzakova, Go‘zal (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada Oʻzbekiston Respublikasida aholi punktlarini zonalashtirishning tashkiliy-huquqiy masalalari amaldagi Shaharsozlik va Yer qonunchiligi asosida tahlil qilingan. Shuningdek, aholi punktlarini zonalashtirishning ekologik-huquqiy talablari rivojlangan xorijiy davlatlar qonunchiligi asosida qiyosiy-huquqiy jihatdan tahlil qilingan. Muallif mazkur maqolada zonalashtirish jarayonini aholi punktlarining turlari va hududlarning oʻziga xos xususiyatlaridan kelib chiqqan holda ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilgan, ushbu tahlil asosida oʻzining mustaqil yondashuvini bayon qilgan, shuningdek keltirilgan xulosalar asosida amaldagi qonunchilikni takomillashtirish yuzasidan takliflar ishlab chiqqan.