INSON HUQUQLARINI XALQARO ORGANLARDA HIMOYA QILISH MASALALARI - Maxamatov, Maxmud (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada inson huquqlarini xalqaro organlarda himoya qilish mexanizmlari tushunchasi, ularning asosiy xususiyatlari, tasniflanishi, xususan BMT tarkibida tashkil etilgan inson huquqlari boʻyicha yordamchi organlar, inson huquqlari boʻyicha shartnomaviy organlarning faoliyat tartibi, asosiy yoʻnalishlari, individual shikoyatlarni topshirish tartibi yoritilgan. Tashkil etilgan va faoliyat olib borayotgan xalqaro mexanizmlarning oʻzaro faoliyati qiyosiy jihatdan tahlil etilgan.