DAVLAT MOLIYAVIY NAZORATI INSTITUTINING NAZARIY-HUQUQIY DOKTRINASINI TAKOMILLASHTIRISH - Nurbayev, Muzaffar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada davlat moliyaviy nazorati tizimi va uning elementlariga oid kategoriyalar tahlil qilingan. Tadqiqot maqsadi davlat moliyaviy nazorat tizimini takomillashtirishga qaratilgan taklif va xulosalar ishlab chiqishdan iborat. Mazkur takliflar ilmiy faoliyatda, qonun ijodkorligida, qonunni qo‘llash amaliyotida, milliy qonunchilik normalarini sharhlashda va takomillashtirishda qo‘llanadi.