INTERNETDAN FOYDALANISH HUQUQINING KONSTITUTSIYAVIY HUQUQIY ASOSLARI: INTERNET TUSHUNCHASI - Qudratillayev, Jaxongir (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqola Internet tushunchasini konstitutsiyaviy huquqiy tomondan tahliliga bagʻishlangan. Zamonaviy dunyoda Internetning tutgan oʻrni va Internetning rivojlanish bosqichi tahlil qilingan. Internet arxitekturaviy tuzilishi oʻrganib chiqilgan. Bu infratuzilma axborotni yaratish, saqlash va tarqatish muhiti vazifasini oʻtay olishi tushuntirib berilgan. Internet bilan bogʻliq munosabatlarni tartibga solishni zamonning oʻzi talab qilayotgani va keyingi aksariyat ijtimoiy munosabatlar aynan Internetda boʻlishi asoslab tushuntirib berilgan. Bundan tashqari normativ huquqiy hujjatlar tahlili va olimlar fikriga asoslanib “Internet” va “Internet tarmogʻi” tushunchasiga mualliflik taʼrifi ishlab chiqilgan.