NEOLOGIZMLAR TADQIQI TARIXIGA DOIR - Axmedov, Shaxzod; Nazarov, Vafokul (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada neologizmlarning tadqiq etilishi tarixi hamda ularning til taraqqiyotidagi o‘rni batafsil tahlil qilinadi. Neologizmlar turli davrlarda va ijtimoiy-siyosiy sharoitlarda qanday shakllanganligi, ularning zamonaviy til tizimiga ta’siri o‘rganiladi. Tadqiqotda neologizmlarning paydo bo‘lishiga ta’sir etuvchi omillar – globallashuv, texnologik taraqqiyot, madaniy hamkorlik va ijtimoiy o‘zgarishlar yoritiladi. Shuningdek, maqolada o‘zbek, rus va ingliz tillarida neologizmlarning shakllanish qonuniyatlari va ularning ommalashish jarayoni taqqosiy tahlil qilinadi.