INGLIZ VA OʻZBEK TILLARDA MERONIMIK MUNOSABATLI SOʻZLARNING LEKSIKOGRAFIK TALQINLARI - Mustafayeva, Sojida (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada ingliz va o‘zbek tillarida meronimik munosabatlarni yaʼni qism-butunlik maʼnosini ifodalovchi so‘zlarning leksikografik talqinlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda meronimlarning lugʻatlardagi taʼriflari, ularning maʼno jihatidan tasnifi va tarjima usullari oʻrganiladi. Shuningdek, meronimik birliklarning leksikografik (lugʻatshunoslik) sistemasida semantik xususiyatlari qiyosiy tahlil qilinib, ikki tilning leksik tizimidagi oʻrni aniqlanadi. Ish natijasida ingliz va oʻzbek tillarida meronimik soʻzlarning taʼriflanish prinsiplari va ularning tarjima muammolari yuzasidan xulosaviy fikrlar berilgan.