YANGI OʻZBEKISTONDA TURIZM SOHASIDAGI QONUNCHILIKNI TAKOMILLASHTIRISH MASALASIGA NAZAR - Raximbayev, O‘tkir (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada Yangi Oʻzbekistonda turizm sohasidagi qonunchilikni takomillashtirish boʻyicha tahlillar amalga oshirilgan. Turizm sohasini rivojlantirishdagi imkoniyatlar va toʻsiqlar, qonunchilik bazasining kuchli va zaif tomonlari, shuningdek, unga taʼsir etuvchi tashqi omillarni oʻrganish orqali sohaning barqaror rivojlanishiga koʻmaklashish imkoniyatlari muhokama qilingan. SWOT va PEST-tahlillari asosida turizm qonunchiligini modernizatsiya qilish, mamlakatning turizm salohiyatini oshirish, xorijiy investitsiyalar va sayyohlarni jalb qilish masalalari oʻrganilgan.