BOLANI OLIB BERISH VA UCHRASHTIRISH BILAN BOG‘LIQ ISHLARNI KO‘RIB CHIQISH BO‘YICHA SUD VA HUQUQIY AMALIYOTNING DOLZARB MUAMMO VA YECHIMLARI - Axmedova, Guliruxsor (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada bolani olib berish va uchrashuv huquqlari bilan bogʻliq sud va huquqiy amaliyotning dolzarb muammolari tahlil qilinadi. Sud qarorlarida uchrayotgan nomuvofiqliklar, qonunchilikdagi boʻshliqlar hamda ushbu masalalarning huquqiy tartibga solinishidagi kamchiliklar oʻrganiladi. Bolaning manfaatlarini ustuvor qoʻygan holda, ota-onalarning huquqlari va majburiyatlari muvozanatini taʼminlash muhimligi taʼkidlanadi. Maqolada shuningdek, sud amaliyotini takomillashtirish, qonunchilikni aniqroq va toʻliq shakllantirish boʻyicha tavsiyalar beriladi. Bu yondashuv bolalar manfaatlarini himoya qilish va sud qarorlarining izchilligini taʼminlashga xizmat qiladi.