СОВЕТ ҲОКИМИЯТИНИНГ ЎЗБЕКИСТОН ССРГА ХАЛҚЛАРНИ МАЖБУРИЙ КЎЧИРИШ СИЁСАТИ ТАРИХШУНОСЛИГИ - Рахманова , Мавлуда (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ушбу мақолада Иккинчи жаҳон уруши арафаси ва уруш йилларида Ўзбекистон ССРга мажбуран кўчирилган халқлар тарихини акс эттирувчи илмий адабиётлар, тадқиқотлар, монография ва мақолалар таҳлил этилган ва уларнинг Ўзбекистон тарихшунослигидаги муҳим жиҳатлари тадқиқ этилган.