AMIR TEMUR VA TEMURIYLAR DAVRIDA TASHQI DIPLOMATIK ALOQALARNING DAVLAT SIYOSIY TARAQQIYOTIDAGI AHAMIYATI - Raximov, Bektosh; Tashmuradov, Umidbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqola Amir Temur va Temuriylar diplomatiyasining oʻziga xos xususiyatlari va bugungi kundagi ahamiyati haqida yozilgan boʻlib, unda Amir Temur va Temuriylar davlatining chet davlatlar bilan olib borilgan aloqalari va ularning davlat siyosiy taraqqiyotidagi ahamiyati hamda diplomatik siyosatning nafaqat oʻrta asrlar, balki hozirgi rivojlangan davrimizda ham muhim ahamiyatga egaligi haqida yozib borilgan.