O’ZBEKISTON RESPUBLIKASINING ZAMONAVIY IQTISODIY RIVOJLANISHI SHAROITIDA YILQICHILIKNING TASHKILIY-IQTISODIY TIZIMINI O’ZGARTIRISH - Islomutdinova, Dina (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada O’zbekiston Respublikasida markaziy, mintaqaviy va mahalliy boshqaruv darajalarini o’z ichiga olgan yilqichilikning tashkiliy-iqtisodiy tizimi ko’rib chiqiladi. Turli boshqaruv tuzilmalarining tarmoqni rivojlantirishga taʼsiri baholandi va viloyatlar darajasida markaziy hokimiyat organlari va hududiy hokimiyat organlari oʻrtasidagi «hokimiyat vertikali» ning samaradorligi koʻrib chiqildi. Sohani yanada takomillashtirish va yilqichilik xo’jaliklari, yilqichilik mahsulotlarini qayta ishlash bilan shug’ullanuvchi korxonalar va ot markazlari o’rtasidagi aloqalarni mustahkamlash maqsadida muallif ichki tarmoq klastyerlarini tashkil etishni taklif etmoqda.