YUSUF HAMADONIYNING INSON VA KOINOT UYGʻUNLIGIGA OID TAʼLIMOTIDA MEʼYOR MASALALARI - Barnoev, Sanjar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada Xoja Yusuf Hamadoniyning “Risola fi annal-kavna musaxxarun lil-inson” (Koinotning insonga boʻysundirilgani haqida risola) asarida borliq va unda insonning oʻrni haqidagi fikr-mulohazalari tahlil qilingan. Borliqda insonning oʻrni va aksincha borliqning inson hayotidagi ahamiyati haqidagi masalalarga ham atroflicha yondashilgan.