ЯНГИ ИҚТИСОДИЙ СИЁСАТ ШАРОИТИДА ДЕҲҚОН ХЎЖАЛИКЛАРИНИ ИЖТИМОИЙ ТАБАҚАЛАШУВИ - Махмудов , Махмуд (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ушбу мақолада 1921-1929 йилларда Ўзбекистонда янги иқтисодий сиёсат шароитида деҳқон хўжаликларини ижтимоий табақалашуви, шунингдек ўзбек қишлоқларининг ижтимоий-иқтисодий аҳволи, кооператив ҳаракат қишлоқ хўжалигида етакчи мавқега эга бўлганлиги тўғрисида маълумотлар берилган.