RAQAMLI SIRLAR: "DA VINCHI KODI"DA RAQAMLAR VA SIMBOLIZMNING O’RNI - Sadullaeva, Matlyuba (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Da Vinchi kodi — Braunning eng mashhur romani boʻlib, unda qahramon Langdon qadimiy sirni qidiradi. “Da Vinchi kodi” oʻquvchi oldida koʻp maʼno qatlamini taqdim etadigan belgilarga toʻla. Bu ramzlar romanning ruhini ushlab turadi. Ushbu belgilarni yaxshiroq tushunish romanni tushunishga yordam beradi. Romandagi ramzlarning aksariyati ayol kuchini nishonlaydi. “Da Vinchi kodi”da raqamli simvolizm bosh qahramon Robert Lengdon dekodlashi kerak boʻlgan murakkab tarixiy sirlar va sirlarni ochishda markaziy rol oʻynaydi. Braun beshburchak, shisha piramida, Monna Liza, asosiy tosh, Muqaddas Grail kabi ramzlardan foydalangan. Ushbu maqola romanda qoʻllanilgan ramzlar ortidagi chuqurroq maʼnolarni va bu ramzlar adabiy asarga qanday goʻzallik qoʻshishini ochishga harakat qiladi.