MAHALLIY KENGASH DEPUTATINI CHAQIRIB OLISH MASALALARI VA UNING XUSUSIYATLARI - Avezov, Dilshod (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada mahalliy kengashlar vakillarini chaqirib olish jarayoni koʻrib chiqilib, uning zamonaviy boshqaruvdagi ahamiyatiga eʼtibor qaratiladi. Chaqirib olish mexanizmlari saylovchilar uchun saylangan shaxslarni javobgarlikka tortish vositasi boʻlib xizmat qiladi, bu esa mahalliy darajadagi ishtirokchi demokratiya dinamikasini aks ettiradi. Biz chaqirib olish tartib-qoidalarini tartibga soluvchi huquqiy asoslarni, bunday harakatlar ortidagi motivlarni va ularning siyosiy barqarorlik va jamiyat ishonchiga taʼsirini tahlil qilamiz.