ZAMONAVIY OLIY TAʼLIMDA KREATIVLIKNI TASHXISLASH METODIKALARINI QOʻLLASHNING OʻZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Jumaniyozova, Muhayyo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada S. Mednik tomonidan taklif etilgan kreativlikni aniqlashning assotsiativ nazariyasi va metodikasining mohiyati, uni qoʻllash bosqichlari, oliy taʼlimida konvergent tafakkurni rivojlantirish, kreativ fikrlash haqida soʻz yuritiladi.