TALABALARDA INSHONING MAZMUNIY- MANTIQIY BAYON QILINISHIGA DOIR BILIM, KOʻNIKMA VA MALAKALARNI SHAKLLANTIRISH - Berdiyeva, Nilufar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada talabalarda inshoning mazmuniy-mantiqiy bayon qilinishiga oid bilim, koʻnikma va malakalarni shakllantirish masalalari tahlil qilinadi. Inshoning tuzilishi, mazmuniy yaxlitligi, fikrlarning izchilligi va mantiqiy uygʻunligini taʼminlash uchun samarali metodlar koʻrib chiqiladi. Shuningdek, talabalarning yozma nutqini rivojlantirishga xizmat qiluvchi mashqlar, muammoli topshiriqlar hamda innovatsion yondashuvlar taklif etiladi. Mazkur maqola til oʻrgatish jarayonida insho yozish kompetensiyasini rivojlantirishga qaratilgan boʻlib, oʻqituvchilar va metodistlar uchun foydali metodik tavsiyalarni oʻz ichiga oladi.