ZAMONAVIY VOLEYBOLCHILARNING JISMONIY TAYYORGARLIGI VA BIOMEXANIK XUSUSIYATLARI HAMDA SAMARADORLIKKA TAʼSIRI - Ortiqov, Bekruh (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy voleybol texnikasi va taktikasi hamda jismoniy va psixologik tayyorgarlik omillari tahlil qilinadi. Sportchilarning musobaqalarga tayyorlanish jarayonida qoʻllaniladigan samarali mashgʻulot usullari, refleks tezligi va qaror qabul qilish koʻnikmalarini rivojlantirish usullari koʻrib chiqiladi. Shuningdek, jismoniy holatni yaxshilash, ruhiy barqarorlik va stressni boshqarish usullari haqida ilmiy yondashuvlar taqdim etiladi. Tadqiqot voleybol oʻyinining zamonaviy talablariga mos ravishda taktikaviy yondashuvlarning rivojlanish tendensiyalarini ham yoritadi.