JAHONDA KORPORATIV BOSHQARUV TENDENSIYALARI VA OʻZBEKISTON TAJRIBASI - Jumayeva, Guzal; Jumadullayeva, Durdona (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada jahon tajribasi asosida korporativ boshqaruv tizimining rivojlanish tendensiyalari va Oʻzbekistondagi amaliyot tahlil qilingan. Xalqaro standartlarga moslashuv, ESG tamoyillarining joriy etilishi va amal qilinishi, korporativ boshqaruv samaradorligini baholash kabi muhim jihatlar koʻrib chiqiladi. Shuningdek, Iqtisodiy hamkorlik va taraqqiyot tashkiloti va Jahon banki hisobotlari va Oʻzbekistondagi korporativ boshqaruv islohotlari tahlili yoritilgan. Tadqiqot natijalari korporativ boshqaruvni yanada takomillashtirish boʻyicha istiqbolli yoʻnalishlarni belgilashga yordam beradi.