SHAHARSOZLIKDA ZAMONAVIYLIK VA MILLIYLIK MASALASI - Xolmirzaev, Nodirjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada mamlakatimiz shaharlari, ularni barpo etishda zamonaviylik yoki milliylik ustuvorligi masalasi, xususiyatlari, bu jarayonda yuzaga kelishi kutilayotgan ijtimoiy-falsafiy muammolar, ularni yechimlari tahlil qilinib, takliflar kiritiladi. Shuningdek, sohada bajarilishi mumkin boʻlgan ishlarni qiyosiy oʻrganiladi va xulosalar beriladi.