YOSHLARDA MILLIY IDENTIKLIKNI SAQLASHNING OMILLARI - Mamanov, Jamoliddin (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada oʼzbek milliy mentalitetidagi oʼziga xos xususiyatlar, ularni shakllantiruvchi omillar, ularning yashlar maʼnaviy madaniyatini shakllantirishdagi roli hamda yoshlarda milliy identiklikni saqlashning oʼziga xos tomonlari ilmiy tahlil etilgan. Bundan tashqari bugungi jamiyatimizda sodir boʼlayotgan oʼzgarishlar, jahon madaniyati namunalarining yoshlar madaniyatiga taʼsiri va ularning salbiy oqibatlari, yoshlarda milliy identiklikni saqlash omillari haqida soʼz yuritilgan.