XUDOYBERDI TOʻXTABOYEVNING “BESH BOLALI YIGITCHA” ROMANIDA MUALLIF BIOGRAFIYASI IFODASI - Sayfullaeva, Dilnoza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada, asardagi har bir qahramonning psixologik rivojlanishi va ijtimoiy roli oʻrganiladi. Ularning oʻzgarishlari va ichki kurashlari, ijtimoiy masʼuliyat hissi va xarakterlaridagi murakkabliklar romanning markaziy gʻoyalarini tashkil etadi.