OʻZBEKISTONDA YURIDIK JAVOBGARLIKDAN OZOD QILISH INSTITUTI RIVOJLANISHINING OʻZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Qayumov, Zoir (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada Oʻzbekistonda yuridik javobgarlikdan ozod qilish institutining rivojlanishi va uning xususiyatlari tahlil qilinadi. Inson huquqlari va erkinliklarini himoya qilish, sud-huquq tizimini takomillashtirish hamda xalqaro-huquqiy standartlarni milliy huquq tizimiga uygʻunlashtirish jarayonlari tadqiq qilinadi. Yuridik javobgarlikdan ozod qilishning sud amaliyotidagi qoʻllanilishi, reabilitatsiya jarayonlari hamda davlatning huquqiy tizimini demokratlashtirish boʻyicha olib borilayotgan choralar muhokama qilinadi.