FARGʻONA OBLASTIDA TASHKIL QILINGAN XOʻJALIKLARDA IJTIMOIY MUAMMOLAR VA KOʻCHIRILGAN AHOLINING YANGI SHAROITGA MOSLASHISHI (1946-1965) - Abbasov, Behzod (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada Fargʻona viloyatida tashkil qilingan xoʻjaliklarda ijtimoiy muammolar va koʻchirilgan aholining yangi sharoitga moslashish jarayoni tahlil qilinadi.Tadqiqot doirasida xoʻjalik yuritish tizimidagi oʻzgarishlar, aholi turmush darajasiga taʼsir etuvchi omillar, yangi yashash joylarida infratuzilma rivojlanishi va ijtimoiy moslashuv mexanizmlari koʻrib chiqiladi. Shuningdek, migratsiya natijasida yuzaga keladigan iqtisodiy va psixologik muammolar, mahalliy jamiyat bilan integratsiya jarayoni ham tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari asosida muammolarni bartaraf etish boʻyicha taklif va tavsiyalar ishlab chiqiladi.