ELEKTRON TOʻLOV VOSITALARI ORQALI SODIR ETILADIGAN FIRIBGARLIK JINOYATLARINING SABABLARI, ULARNING SODIR ETILISHIGA IMKON BERUVCHI OMILLAR - Xidirov, Mexroj (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada elektron toʻlov vositalari orqali sodir etiladigan firibgarlik jinoyatlarining sabablari, ularning sodir etilishiga imkon beruvchi omillar tahlil etilgan. Bundan tashqari, bank plastik kartalarida mavjud boʻlgan pul mablagʻlarining jinoiy tajovuzlardan himoya qilishni taʼminlash, axborot texnologiyalari va axborot xavfsizligi sohasidagi jinoyatlarning oldini olishning zaruriya choralari ham bayon etilgan.